FIBA Europe Cup (m) – Bergen wint met 66-79 tegen Beroe en bereikt groepsfase

FIBA Europe Cup (m) - Bergen wint met 66-79 tegen Beroe en bereikt groepsfase

Bergen heeft woensdagavond zonder al te veel problemen de groepsfase van de FIBA Europe Cup basket bereikt. Het won met 66-79 op bezoek bij het Bulgaarse Beroe Stara Zagora zijn terugwedstrijd van de tweede kwalificatieronde. Vorige week dinsdag won het ook al makkelijk de heenwedstrijd in eigen huis met 88-59. In het Bulgaarse Stara Zagora ging Bergen rusten met een krappe 36-39 voorsprong, maar maakte het vooral het verschil in het vierde en laatste quarter. Tre Demps (16 punten, 5 assists) en Juvonte Reddic (16 punten, 7 rebounds) waren de uitblinkers bij de Henegouwers.
Dankzij de kwalificatie van Bergen zullen er nu al zeker drie Belgische ploegen deelnemen aan de groepsfase van de FIBA Europe Cup. Antwerpen en Brussels, dat uitgeschakeld werd in de derde kwalificatieronde van de hoger aangeschreven Champions League, verzekerden zich eerder al van een ticket. Later op de avond kan ook Charleroi zich nog plaatsen voor het vervolg van de Europese bekercompetitie. Charleroi won de heenwedstrijd op bezoek bij het Tsjechische Pardubice met 75-92.
In de FIBA Europe Cup worden 32 ploegen onderverdeeld in acht groepen van vier ploegen, waarvan de eerste twee van elke groep zich plaatsen voor de volgende ronde.

.

bron: Belga