Belgische Unie voert actie met Belgische driekleur aan Vlaams Parlement

De Belgische Unie (B.U.B.) heeft vandaag actie gevoerd aan het Vlaams Parlement. Gewapend met de Belgische vlag deelde de kleine unitaristische partij pamfletten met de Belgische driekleur uit aan de ingang van het parlement. “In plaats van Catalaanse vlaggen te hangen in het Belgische parlement zouden onze politici zich beter opstellen als staatsmannen en opkomen voor de Belgische eenheid. Daarom vragen we aan het Vlaams Parlement om de Belgische vlag uit te hangen”, zegt Jan Heytens van de Belgische Unie. “We roepen onze politici eigenlijk op om geen buitenlandse problemen in België te importeren en om te stoppen met het separatistische opbod. We verwachten dat zij het goede voorbeeld geven en als echte staatsmannen ijveren voor de eenheid van ons land”, aldus Heytens.
De Belgische Unie verzet zich tegen de verdere regionalisering van de bevoegdheden en ijvert voor het maximaal herfederaliseren van de bevoegdheden en zelfs voor een terugkeer naar het unitaire België. De stelselmatige regionalisering van bevoegdheden is volgens de partij “inefficiënt” en “kost handenvol geld”.

Volgens B.U.B-voorzitter Hans Van de Cauter is slechts een “kleine minderheid van de bevolking separatistisch”. Zelf gelooft hij in een terugkeer naar het unitaire België. Hij pleit voor het organiseren van een referendum. “Waarom organiseren we in 2020 geen referendum over onze toekomstige staatsstructuur?”, aldus Van Cauter.

De actie van de Belgische Unie was trouwens niet de enige ludieke actie aan de ingang van het Vlaamse halfrond. Zo hadden de Bond Beter Leefmilieu en EVA vzw een foodtruck met gezonde hapjes geposteerd aan het parlement. Daarmee willen de organisaties protesteren tegen de promotie van vleescampagnes en pleiten voor een “coherent voedingsbeleid”. “Dat is een beleid waarbij de ambities op vlak van gezondheid, landbouw, leefmilieu en klimaat met elkaar worden verzoend”, klinkt het.

bron: Belga