Aantal studenten aan Vrije Universiteit Brussel met vijf procent gegroeid

Aantal studenten aan Vrije Universiteit Brussel met vijf procent gegroeid

De Vrije Universiteit Brussel noteert een groei van 5 procent in zijn totale studentenaantal voor het academiejaar 2017-2018. Met 15.939 studenten haalt ze net niet de kaap van de 16.000. Het aantal generatiestudenten, de jongeren die zich voor het eerste inschrijven in het hoger onderwijs, groeide ook met 3,3 procent naar een totaal van 1.549 studenten. De groei is vooral merkbaar binnen de faculteit psychologie en educatiewetenschappen. Daar kent de bachelor psychologie 40 procent meer inschrijvingen. Bovendien zijn de nieuwe studenten bij psychologie voor het overgrote deel vrouw met 493 vrouwen, tegenover 114 mannen.
De vorig jaar opgestarte Engelstalige bachelor social sciences bevestigt zijn succes en ziet een stijging van bijna 45 procent. De VUB is zelf aangenaam verrast door de groei binnen de faculteit wetenschappen en bio-ingenieurswetenschappen met een stijging van 6 procent bij de generatiestudenten en een groei van liefst 11,1 procent alle studenten bij elkaar.

Tot op heden gaan er in het academiejaar 2017-2018 in totaal 15.939 mensen studeren aan de VUB, tegenover 15.185 vorig jaar. In het totaalplaatje valt opnieuw op dat de vrouwen het best vertegenwoordigd zijn met 8.610 studentes. “De studenten vinden net als de vorige jaren de weg naar de Vrije Universiteit Brussel. Wij zullen ze met open armen ontvangen en vanuit internationaal Brussel een mondiaal uitzicht bieden waarin ze hun ambities en engagement kwijt kunnen”, zegt rector Caroline Pauwels.

bron: Belga