Meersman bekeert zich tot de cross

Gianni Meersman gaat aan de slag in het veldrijden
Belga / L. Claessen

Marlux-Napoleon Games heeft Gianni Meersman aan boord gehaald als nieuwe ploegleider. «Hij is jong, gedreven en kan onze ploeg strijdvaardigheid bijbrengen», gelooft manager Jurgen Mettepenningen.

Bij de werkgever van onder meer Kevin Pauwels, Michael Vanthourenhout en Eli Iserbyt neemt Gianni Meersman de fakkel over van Danny De Bie. Die werd vorige week bedankt voor bewezen diensten. Mettepenningen vond dat de resultaten achterwege bleven.

«Ik merkte een beetje gelatenheid bij de vroegere trainer», zegt de teammanager. Dat Meersman als ex-wegrenner geen enkele ervaring heeft in de cross, hoeft volgens hem geen probleem te zijn. «Met Mario De Clercq hebben we al voldoende crosservaring in huis», weerlegt Mettepenningen.

«Hij zal Gianni bijstaan en hem de komende maanden de kneepjes van het vak leren. Bovendien wordt de wegcampagne steeds belangrijker in het veldrijden en ook wij moeten daar als team in mee.»

Duobaan

Meersman zelf is blij dat hij een nieuwe uitdaging gevonden heeft. De 31-jarige West-Vlaming zette vorig jaar wegens hartproblemen een punt achter zijn carrière als renner. In tussentijd behaalde hij zijn trainersdiploma.

«Dit is een mooie kans», vindt Meersman. «Het is niet eenvoudig om bij een wegploeg te starten, dus ik heb nooit getwijfeld. Na een telefoontje met Mario De Clercq was ik helemaal gerustgesteld. Ik kan met alle technische vragen bij hem terecht en de komende maanden wordt het nog zo’n beetje een duobaan.»

Op sportief vlak weigert de nieuwbakken ploegleider om zich neer te leggen bij de suprematie van Mathieu van der Poel en Wout van Aert. «Het is niet evident, maar die twee toppers zijn zeker niet onklopbaar. Je moet renners blijven motiveren zodat ze hard blijven werken de rest van de week en met goesting aan dat crossweekend starten.»