Zuckerberg krijgt kritiek voor “virtueel” bezoekje aan Puerto Rico

Zuckerberg krijgt kritiek voor "virtueel" bezoekje aan Puerto Rico

Mark Zuckerberg, stichter van Facebook, krijgt bakken kritiek voor zijn “bezoek” – in virtual reality – aan het door een orkaan getroffen Puerto Rico. Zuckerberg wordt verweten “een harteloze miljonair” te zijn, aan “voyeurisme te doen” en “miserie te exploiteren”, zo berichten Amerikaanse media vandaag. Zuckerberg hield gisteren een realtime-demonstratie van het Facebook-platform Faces. Daarbij liet hij een 3D-personage van zichzelf, een avatar, opdraven die samen met het hoofd van de virtual reality-afdeling naar Puerto Rico werd getransporteerd.

“Eén van de dingen die echt magisch zijn aan virtual reality, is dat je het gevoel hebt om echt op een plaats te zijn”, verklaarde Zuckerberg nogal ongelukkig over het zwaar vernielde eiland. Zijn collega Rachel Franklin trad hem bij. “Gek om te voelen dat je er middenin zit.”De uitlatingen kregen meteen kritiek op sociale media. De boodschap dat Facebook slachtoffers van natuurrampen kan helpen (via bijvoorbeeld Safety Check) en 1,5 miljoen euro schenkt aan de slachtoffers van de orkaan Maria, ging helemaal verloren.

Puerto Rico werd drie weken geleden zwaar getroffen door de orkaan Maria. Tientallen mensen kwamen om en er is voor miljarden dollar schade aangericht, onder meer aan het elektriciteits- en telecomnetwerk.

bron: Belga