Vooral in Wallonië hinder bij bpost

Vooral in Wallonië hinder bij bpost

Bij bpost veroorzaakt de staking van ACOD vooral in het zuiden van het land hinder. Dat blijkt uit cijfers van bpost. In Vlaanderen zijn een stuk meer postkantoren open en deden de postbodes ook meer bedelingsrondes. De krantenbedeling verliep grotendeels zoals normaal. Ruim vier op de vijf postkantoren zijn open, zegt bpost. In de Vlaamse provincies zijn er weinig gesloten kantoren. In Wallonië is dat anders: in Waals-Brabant zijn alle kantoren open, maar in Henegouwen, Luik en Namen gaat het maar op 60 à 70 procent. Dat geldt ook voor Brussel.

De vakbond zegt dat de actie goed opgevolgd wordt bij bpost. Maar het bedrijf ziet nog een reden voor de sluitingen: vooral in landelijke gebieden kan het zijn dat een postkantoor dicht is omdat het personeel er niet geraakt door problemen bij het openbaar vervoer, stelt woordvoerster Barbara Van Speybroeck.

Ook bij de postbedeling is de hinder het grootste in het zuiden van het land. In Namen is 60 procent van de rondes niet gedaan, in Luik en Luxemburg 50 procent. In Vlaanderen is de hinder het grootst in Limburg, waar 33 procent van de postrondes niet gebeurd is. Bpost geeft prioriteit aan pakjes.

bron: Belga