Speurders verspreiden robotfoto van verdachte van moord in Zelzate

Speurders verspreiden robotfoto van verdachte van moord in Zelzate

In het onderzoek naar de dood van een winkeluitbaatster in het Oost-Vlaamse Zelzate, is op vraag van de onderzoeksrechter een robotfoto van een verdachte verspreidt. Dat melden de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen en de federale politie. Het lichaam van de vrouw werd dinsdag 3 oktober aangetroffen in ’t Ateljeeke, een winkel voor school- en kantoormateriaal in de straat Oostkade. De politie en het parket kwamen ter plaatse voor verder onderzoek. Het slachtoffer kwam op gewelddadige wijze om het leven en ze overleed vermoedelijk nadat ze met een mes gestoken werd.

Vorige week werd al een oproep tot getuigen gelanceerd. Omdat de winkel in het centrum ligt en er veel passage was, vroegen de onderzoekers om verdachte personen of handelingen te melden. Dat leverde veel tips op, maar er is nog geen doorbraak in het onderzoek.De politie is op zoek naar een blanke man van ongeveer 1m84 groot, die rond het tijdstip van de feiten werd opgemerkt in de winkel. “Hij heeft een korte onverzorgde baard, donker haar en droeg een zwarte (nep)lederen vest en zwarte schoenen. Indien u meer informatie heeft over deze man of op dinsdag 3 oktober in de namiddag verdachte personen hebt opgemerkt in de omgeving van de winkel, wordt gevraagd dit te melden aan de politie.
Alle informatie, elke tip over de dader(s) vraagt de politie te melden op het gratis nummer 0800/30.300”, meldt het opsporingsbericht.

bron: Belga