Reactiedag 10 oktober – Spoorverkeer ondervindt vooral in Wallonië al heel wat hinder

De staking van ACOD Spoor veroorzaakt dinsdagochtend al hinder voor het treinverkeer. In Vlaanderen rijden op alle spoorlijnen momenteel nog treinen, maar op verschillende plaatsen zijn wel al treinen afgeschaft, zo meldt NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman. In het zuiden van het land leidt de staking tot meer hinder. Hoewel op alle lijnen in Vlaanderen nog treinen rijden, is er toch al beperkte hinder. Tussen 5 en 6 uur reden tussen Gent en Brussel twee op de vijf treinen niet, op de lijn Leuven-Brussel was een op de drie geschrapt en tussen Sint-Niklaas en Antwerpen reed slechts de helft van de treinen. Tussen Antwerpen en Brussel en Antwerpen en Gent reed het treinverkeer tussen 5 en 6 uur normaal.
“Reizigers blijven best rekening houden met hinder”, zegt Temmerman. “Wij blijven reizigers ook aanraden om zich nog vóór hun vertrek naar het station goed te informeren via onze kanalen en routeplanner.”
In Wallonië veroorzaakt de actie van de socialistische vakbond meer hinder. Vanuit Luik vertrekt slechts een op de vijf treinen en vanuit Charleroi een op de drie richting de hoofdstad. De as Aarlen-Namen-Brussel wordt voorlopig nog relatief gespaard: drie op de vier treinen rijden er. Ook tussen Bergen en Brussel is een kwart van de treinen geschrapt.

bron: Belga