Martinez gooit basiself Rode Duivels om tegen Cyprus

Martinez gooit basiself Rode Duivels om tegen Cyprus

Michy Batshuayi, Axel Witsel, Laurent Ciman, Youri Tielemans, Nacer Chadli en Thorgan Hazard krijgen vanavond een basisplaats van bondscoach Roberto Martinez voor de thuiswedstrijd tegen Cyprus op de slotspeeldag in groep H van de WK-kwalificaties. Achterin vervangt Ciman zoals verwacht Thomas Vermaelen, die wegens een gebrek aan matchritme gespaard wordt door Martinez. Jan Vertonghen draagt in zijn 97e cap de aanvoerdersband. Op het middenveld komt Axel Witsel terug uit schorsing, hij neemt de plaats in van de geblesseerde Marouane Fellaini. Youri Tielemans krijgt verrassend de voorkeur op Kevin De Bruyne, die op de bank start. Op de linkerflank is Nacer Chadli de vervanger van de geschorste Yannick Carrasco.

Voorin speelt Thorgan Hazard in de plaats van Dries Mertens, die na een tegenvallende prestatie in Bosnië bij de rust in de kleedkamer bleef. Aan de overzijde staat Eden, waardoor de Hazard-broers voor de eerste keer samen aan de aftrap verschijnen bij de nationale ploeg. Voorin krijgt Michy Batshuayi voor de eerste keer een tweede basisplaats op rij bij de Rode Duivels. Batsman heeft goede herinneringen aan de Cyprioten: in maart 2015 vierde hij tegen hen zijn debuut bij de Duivels en tijdens zijn korte invalbeurt trof hij toen meteen raak. Hij krijgt de voorkeur op Romelu Lukaku, die hersteld is van een enkelblessure maar uit voorzorg nog niet aan de wedstrijd zal beginnen. Meer dan waarschijnlijk mag de huidige topschutter van de Premier League na de pauze wel nog invallen om zijn doelpuntentotaal nog wat op te drijven.

De Rode Duivels moeten tegen de Cyprioten nog minstens een punt pakken om helemaal zeker te zijn van een stek in de top zeven van de wereldranking en bijgevolg het statuut van reekshoofd te krijgen op de WK-loting van 1 december in Moskou. Mits een zege tegen de eilandbewoners sluiten de Belgen groep H af met een indrukwekkende 28 op 30 en een Belgisch recordaantal doelpunten. Bij vijf of meer treffers wordt ook het doelpuntenrecord van Duitsland gebroken.

bron: Belga