Jonge Duivels verslaan Cyprus met 0-2 en pakken leidersplaats

Jonge Duivels verslaan Cyprus met 0-2 en pakken leidersplaats

De Belgische beloften hebben vandaag hun vierde EK-kwalificatiewedstrijd op bezoek bij Cyprus met 0-2 gewonnen. Na die zege in Larnaca zijn de jonge Duivels groepsleider. Dodi Lukebakio zorgde in de 51e minuut voor de 0-1. Een afstandsschot van Samuel Bastien veranderde van richting door een Cypriotisch been, waarna Lukebakio in één tijd binnen trapte met een botsende bal. In blessuretijd maakte het team van Johan Walem een einde aan de Cypriotische hoop. Bastien trapte van aan de rand van de zestien meter in de rechterbenedenhoek, waarna de ref affloot.

In groep 6 klimmen de Belgen met acht punten over Cyprus (6 punten) naar de koppositie. Daarna volgen Zweden (4), Hongarije (3), Turkije (1) en Malta (0). Zweden en Turkije speelden twee wedstrijden minder dan België en Cyprus, Malta één. Hongarije werkte nog maar één match af. Vanavond staan nog Turkije-Hongarije en Zweden-Malta op het programma.

De negen groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor het EK 2019 in Italië en San Marino, de vier beste tweedes verdelen de twee resterende EK-tickets via play-offs. Het EK geldt als kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

Eind maart trapten de jonge Duivels de kwalificatiecampagne af met een zuinige 2-1 zege tegen Malta. Begin september volgde voor eigen publiek een 0-0 gelijkspel tegen Turkije, afgelopen vrijdag werd het in Leuven 1-1 tegen Zweden.

Ook de Rode Duivels spelen vanavond (20u45) tegen Cyprus, maar dan in het Koning Boudewijnstadion. De troepen van Roberto Martinez sluiten op de tiende en tevens laatste speeldag WK-kwalificatiegroep H af met een galawedstrijd, want sinds vorige maand is de rechtstreekse kwalificatie voor het WK in Rusland al een zekerheid.

bron: Belga