In Vlaanderen rijdt twee derde van de treinen

In Vlaanderen rijdt twee derde van de treinen

De hinder voor het treinverkeer in Vlaanderen blijft dinsdag, op de door ACOD georganiseerde reactiedag, beperkt. Dat melden NMBS en Infrabel. Tussen 6 en 7 reed drie kwart van de treinen, tussen 7 en 8 nog twee op de drie. Alle lijnen worden bediend, al moeten reizigers wel rekening houden met vertragingen en afgeschafte treinen. Vooral van en naar Kortrijk is de hinder groot. Tussen Kortrijk en Gent en Kortrijk en Brussel reed tussen 7 en 8 uur minder dan de helft van de treinen, tussen Kortrijk en Brugge iets meer dan de helft, aldus Dimitri Temmerman van NMBS. Op de lijn tussen Antwerpen en Essen rijdt slechts een derde van de treinen.

Op andere grote lijnen is de hinder beperkt: tussen Antwerpen en Brussel en Gent en Antwerpen rijden meer dan twee derde van de treinen, tussen Gent en Brussel meer dan de helft.Spoorwegnetbeheerder Infrabel laat nog weten dat drie van de 71 seinhuizen gesloten zijn: twee in de provincie Luik (Flémalle-Haute en Visé) en één in de provincie Henegouwen (Quévy). De andere seinhuizen zijn allemaal bemand, wat betekent dat Infrabel alle treinen die zich daar aanbieden, kan verwerken, aldus woordvoerder Thomas Baeken.

In het zuiden van het land verloopt het treinverkeer moeizamer. Daar reed tussen 7 en 8 uur ongeveer 50 procent van de treinen.

bron: Belga