De Lijn verwacht ook hinder in avondspits door staking

De Lijn verwacht ook hinder in avondspits door staking

Ook tijdens de avond zal de staking bij ACOD vandaag hinder veroorzaken bij De Lijn. Dat meldt de vervoermaatschappij in een persbericht. Globaal genomen is ongeveer 70 procent van de chauffeurs aan het werk, maar er zijn grote regionale verschillen. Op een aantal stadsnetten is de hinder het grootst. De streeklijnen zijn minder getroffen. In de stad Antwerpen rijdt ongeveer een derde van de trams en de stadslijnen. Op de streeklijnen naar het noorden van de provincie, in de regio’s Turnhout en Mechelen is de situatie beter: daar is ongeveer driekwart van de chauffeurs uitgereden.

In Limburg is 75 procent van de chauffeurs aan de slag. Er rijden overal bussen, maar er is hinder bij de streeklijnen, de stadsnetten (Hasselt, Genk, Sint-Truiden en Tongeren) en de belbussen (Kortessem, Bilzen, Hoeselt, Leopoldsburg, Tessenderlo, Sint-Truiden, Heers, Borgloon en Tongeren).

In Oost-Vlaanderen zal er na 19.00 uur nog nauwelijks aanbod zijn, waarschuwt De Lijn. Al zullen de nachtlijnen wel zo goed als normaal rijden. In de namiddag was in die provincie ongeveer 70 procent van de chauffeurs aan het werk. De hinder is het grootst op de stadsnetten van Gent, Aalst en Sint-Niklaas.

Ruim 70 procent van de bussen rijdt in Vlaams-Brabant. In het oosten van de provincie en de Druivenstreek is dat iets meer, een kleine 80 procent. In de Noordrand, het Pajottenland en de Zuidrand is dit ruim 60 procent, met zeer zware hinder op de as Brussel-Ninove.

In West-Vlaanderen is intussen 80 procent van de chauffeurs aan de slag. Bij de Kusttram is dat de helft. De stadsnetten van Oostende en Brugge zijn licht verstoord. Op de streeklijnen rijdt ongeveer driekwart van de bussen, al verschilt het aanbod per lijn. In de regio Kortrijk, Ieper/Diksmuide en Roeselare verloopt de dienstverlening vrijwel normaal.

bron: Belga