Stijn werkt bij Jan De Nul

door
marketing
Leestijd 1 min.

Werken in het buitenland: voor velen een droom, voor Stijn realiteit. Hij werkt mee aan grote baggerprojecten bij Jan De Nul Group.

Stijn is Surveyor. Hij voert landmeetkundige en hydrografische opmetingen uit. “Ik werk steeds twee maanden in het buitenland en heb dan een maand verlof . Momenteel ben ik tewerkgesteld in Taiwan, ik ben ook al in Colombia, Frankrijk, Turkije, Egypte, Rusland, Schotland, Sierra Leone en Panama aan het werk geweest.”

Baggeren betekent voor Stijn een jeugddroom die uitkomt. “Ik was altijd al gefascineerd door de documentaires op National Geographic. Nu ik dit kan combineren met leven in het buitenland en nieuwe talen en culturen, voelt mijn job aan als één groot avontuur.”

Voor wie naar het buitenland trekt, is een goed aanpassingsvermogen geen overbodige luxe. “In Turkije bijvoorbeeld verwachten je klanten dat je eerst een persoonlijke band met hen opbouwt vooraleer ze aan de slag gaan. Helemaal anders dan de directe manier van werken in België, maar ook dat heb ik leren appreciëren.” Stijn is net getrouwd. “Twee maanden van mijn vrouw weg is natuurlijk niet makkelijk, maar de tijd vliegt omdat mijn dagen zo boeiend zijn.”