“Stripverhalen helpen kinderen leren”

scholendagen Comics Station Antwerp

Comics Station Antwerp, het indoor pretpark rond Belgische stripfiguren, zet in op educatieve scholendagen en pakketten voor in de klas.

Stripfiguren zoals Urbanus, De Smurfen, Jommeke en Suske en Wiske doen lagereschoolkinderen de leerstof onthouden. Jommeke helpt hen met kaartlezen en in het saloon van Lucky Luke leren ze rekenen. De pakketten zijn gratis beschikbaar. “Onze lessen rond strips zijn heel uitgebreid, maar leerkrachten kiezen zelf wat ze gebruiken. Ze kunnen de lessen ook gemakkelijk aanpassen aan het niveau en de leeftijd van de kinderen”, vertelt Didier Van Weyenberge van Comics Station Antwerp.

Aan de stripverhalen in de les kunnen leerkrachten een uitstap koppelen. Comics Station Antwerp opent haar deuren exclusief voor klassen. “Alle testdagen verliepen goed. De kinderen en hun leerkrachten waren heel enthousiast.”

Lerarendagen

Leerkrachten kunnen op voorhand al eens op verkenning komen tijdens de ‘lerarendagen’. “Zo zien ze met hun eigen ogen dat ons pretpark een veilige omgeving is voor alle kinderen. Ze kunnen hier dus vrij rondlopen. De meeste leerkrachten willen graag al een plek kiezen waar ze met hun klas kunnen afspreken. We geven ook een korte presentatie over ons park en beantwoorden alle vragen.” De volgende lerarendagen vinden plaats op 11, 14 en 15 oktober.

Gouden ticket

In Mortsel, Sint-Niklaas en Mechelen werden afgelopen weken gouden tickets verstopt. De vinders mogen met de hele klas naar Comics Station Antwerp. Ze kunnen al niet meer wachten!

Comics Station Antwerp