“Wie leven riskeert, mag geen twee keer slachtoffer worden”

Wie leven riskeert, mag geen twee keer slachtoffer worden

Agenten die zwaargewond raken door hevige agressie, zullen voortaan alle kosten terugbetaald krijgen. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) heeft daarvoor een koninklijk besluit klaar, na overleg met de politiebonden. Volgens Het Laatste Nieuws gaat het over supplementen voor dokters en chirurgen, maar ook over prothesen en aanpassingen aan wagens of zelfs verbouwingen aan huis. Momenteel dekt de verzekering maar een klein deel en draait de gewonde politieagent zelf op voor de rest van de kosten. “Het kan niet dat iemand die lijf en leden riskeert voor de samenleving, een tweede keer slachtoffer wordt”, licht minister Jambon toe.

Bedoeling is dat elk dossier in de toekomst voor een driekoppige commissie komt, met daarin iemand van de lokale politie, de federale politie en een arts. De maatregel geldt met terugwerkende kracht voor kosten die worden gemaakt na de inwerkingtreding van het KB, maar ook als gevolg van zware agressie in het verleden.

Politievakbond VSOA reageert tevreden, maar hoopt op een uitbreiding naar alle arbeidsongevallen. Volgens het kabinet-Jambon is dat echter niet de bedoeling.

bron: Belga