Romelu Lukaku is fit voor interland tegen Cyprus

Romelu Lukaku is fit voor interland tegen Cyprus

Romelu Lukaku traint voor de eerste keer mee bij de Rode Duivels, die in het nationaal oefencentrum in Tubeke hun laatste training afwerken voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Cyprus, morgenavond (20u45) op de slotspeeldag in groep H. De huidige topschutter in de Premier League sukkelde de voorbije week met een enkelblessure en moest daardoor afhaken voor de verplaatsing naar Bosnië-Herzegovina. “Romelu Lukaku is fit en beschikbaar”, vertelde bondscoach Roberto Martinez in het auditorium. “Hij is honderd procent fit, maar we mogen niet vergeten dat hij maar één keer met de groep kan trainen.”

De bondscoach lijkt dus niet van plan risico’s te nemen met zijn aanvaller en al zeker niet nadat met Marouane Fellaini diens ploegmaat bij Manchester United zaterdag geblesseerd uitviel op de akker in Sarajevo. “Marouane is intussen teruggekeerd naar Manchester. Met José Mourinho heb ik nog geen contact gehad, maar wel met de medische staff van United. De relatie met de club is heel goed.”

Axel Witsel is echter terug uit schorsing en kan dus de positie van Fellaini op het middenveld innemen. Ook op twee andere posities zal de bondscoach wijzigingen doorvoeren. “Yannick Carrasco is geschorst en is inmiddels teruggekeerd naar Atlético. Nacer Chadli zal zijn vervanger zijn. Hij heeft eerder al op die positie moeten spelen en deed het toen goed. Achterin zal Thomas Vermaelen niet starten tegen Cyprus. Ik begrijp dat hij wil spelen (de verdediger verklaarde dat zelf na de wedstrijd in Bosnië, red), maar wij moeten verantwoordelijk met onze spelers omspringen. Het was een zware wedstrijd in Bosnië.”

bron: Belga