Halep lost Muguruza af aan top van WTA-ranking

Halep lost Muguruza af aan top van WTA-ranking

Simona Halep staat vandaag voor het eerst in haar carrière helemaal bovenaan de wereldranglijst in het vrouwentennis. De Roemeense doet haasje-over met de Spaanse Garbine Muguruza. De 26-jarige Halep verzekerde zich van de koppositie door zich zaterdag te plaatsen voor de finale van het WTA-toernooi in Peking, nadat Muguruza in de eerste ronde ziek de strijd moest staken. De Spaanse voerde de ranking vier weken aan.

Halep is de 25e speelster die zich ’s werelds nummer 1 mag noemen, de vijfde al dit jaar. Eerder in 2017 stonden ook de Duitse Angelique Kerber, de Amerikaanse Serena Williams, de Tsjechische Karolina Pliskova en Muguruza op de eerste plek. Halep slaagde er nog niet in een grandslamtoernooi te winnen.

Op de ranking telt Halep slechts 40 punten meer dan Muguruza. Pliskova wipt van 4 naar 3. Caroline Garcia, negende, boekt zes plaatsen plaatsen winst en verschijnt voor het eerst in haar carrière in de top tien. De Française versloeg Halep in de finale in Peking, nadat ze een week eerder al de beste was in Wuhan. Garcia heeft zich wel met een dijblessure afgemeld voor het komende WTA-toernooi in het Chinese Tianjin.

Elise Mertens blijft op nummer 38 (-) de beste Belgische voor Kirsten Flipkens (74e, -1), Alison Van Uytvanck (85e, -3), Yanina Wickmayer (119e, -10) en Maryna Zanevska (124e, +1).

bron: Belga