France Football nomineert Dries Mertens voor Ballon d’Or

France Football nomineert Dries Mertens voor Ballon d'Or

Het Franse tijdschrift France Football heeft Rode Duivel Dries Mertens genomineerd voor de verkiezing van de prestigieuze Gouden Bal. Hij is voorlopig de enige landgenoot. Het Franse voetbalmagazine geeft in de loop van vandaag (nog om 14u00, om 17u45, om 18u35 en ten slotte kom 19u30) alle namen van de dertig genomineerden vrij. De winnaar wordt op maandag 18 december bekendgemaakt.

Mertens zat in de reeks genomineerden samen met Philippe Coutinho (Bra/Liverpool), Luis Suarez (Uru/FC Barcelona), Jan Oblak (Slo/Atlético Madrid) en Sergio Ramos (Spa/Real Madrid). Eerder op de dag staken ook Paulo Dybala (Arg/Juventus), N’Golo Kanté (Fra/Chelsea), Neymar (Bra/FC Barcelona/PSG), Marcelo (Bra) en Luka Modric (Kro/beiden Real Madrid) hun nominatie al op zak.

Vorig jaar was Kevin De Bruyne (Manchester City) de enige Belgische genomineerde voor de Ballon d’Or.

De Gouden Bal is sinds vorig jaar niet langer een gezamenlijke organisatie van France Football en de wereldvoetbalbond FIFA. In 2010 werden de Ballon d’Or en de FIFA World Player of the Year samengevoegd tot FIFA Ballon d’Or, maar in september 2016 raakte bekend dat France Football en FIFA hun samenwerking stopzetten.

Lionel Messi won die FIFA Ballon d’Or vier keer (2010-2012 & 2015), Cristiano Ronaldo twee keer (2013 & 2014). De twee vedetten wonnen ook de oorspronkelijke Ballon d’Or, Messi één keer in 2009, Ronaldo twee keer: in 2008 en vorig jaar.

bron: Belga