David Goffin dringt opnieuw top tien binnen

David Goffin dringt opnieuw top tien binnen

Na zijn eindzege op het ATP-toernooi in Tokio duikt David Goffin opnieuw op in de top tien van de vandaag gepubliceerde nieuwe wereldranglijst in het mannentennis. Eerder stond de Luikenaar al een week in februari en van 24 april tot 21 mei op de tiende plaats, zijn hoogste ranking ooit. Goffin klimt een plaats ten koste van de Spanjaard Pablo Carreno Busta. Steve Darcis boekt dan weer vijf plaatsen winst en is 68e na zijn kwartfinale in Peking. In de eindstrijd in Tokio rekende Goffin in de finale af met de Fransman Adrian Mannarino (ATP 29): 6-3 en 7-5. Belgiës nummer één veroverde in Tokio zijn vierde ATP-titel uit zijn carrière, zijn tweede op korte tijd nadat hij vorige week ook het toernooi van Shenzhen won. In 2014 was Goffin al de beste op de toernooien in Metz en Kiztbühel. Dankzij zijn recente goede prestaties is Goffin virtueel geplaatst voor de Masters, die van 12 tot 19 november op de agenda staan in Londen waar de acht beste tennissers van 2017 elkaar in de ogen kijken.

In Peking moest Darcis in zijn kwartfinale tegen de Australiër Nick Kyrgios de handdoek in de ring werpen wegens een stijve nek. ‘Shark’ had zich via de kwalificaties op de hoofdtabel geknokt, de punten die hij sprokkelde leverden hem vijf plaatsen winst op.

Verder behoudt Ruben Bemelmans zijn 101e stek, Arthur De Greef is 146e (+1) en Joris De Loore 232e (-8).

Rafael Nadal prijkt nog steeds helemaal bovenaan de ATP-ranking. De Spanjaard veroverde gisteren in Peking zijn 75e titel uit zijn carrière. De Zwitser Roger Federer en de Brit Andy Murray volgen op respectievelijk de tweede en derde plaats.

bron: Belga