Ballon d’Or – Kevin Bruyne vervoegt Mertens bij genomineerden

Ballon d'Or - Kevin Bruyne vervoegt Mertens bij genomineerden

Nadat eerder deze middag Dries Mertens (Napoli) door France Football genomineerd werd voor de Gouden Bal, kreeg nu ook Kevin De Bruyne (Manchester City) zijn nominatie in de bus. Het Franse voetbalmagazine geeft in de loop van dedag (nog om 17u45, om 18u35 en ten slotte kom 19u15) alle namen van de dertig genomineerden vrij. De winnaar wordt op maandag 18 december bekendgemaakt. De Bruyne verkeert in mooi gezelschap in zijn reeks. Ook Robert Lewandowski (Pol/Bayern München), Harry Kane (Eng/Tottenham), David De Gea (Spa/Manchester United) en Edin Dzeko (Bos/AS Roma) zijn kanshebbers op het winnen van de Gouden Bal.
Eerder op de dag mochten ook Philippe Coutinho (Bra/Liverpool), Luis Suarez (Uru/FC Barcelona), Jan Oblak (Sln/Atlético Madrid), Sergio Ramos (Spa/Real Madrid), Paulo Dybala (Arg/Juventus), N’Golo Kanté (Fra/Chelsea), Neymar (Bra/FC Barcelona/PSG), Marcelo (Bra/Real Madrid) en Luka Modric (Kro/Real Madrid) een nominatie op zak steken.
Vorig jaar was Kevin De Bruyne de enige Belgische genomineerde voor de Ballon d’Or.
De Gouden Bal is sinds vorig jaar niet langer een gezamenlijke organisatie van France Football en de wereldvoetbalbond FIFA. In 2010 werden de Ballon d’Or en de FIFA World Player of the Year samengevoegd tot FIFA Ballon d’Or, maar in september 2016 raakte bekend dat France Football en FIFA hun samenwerking stopzetten.
Lionel Messi won die FIFA Ballon d’Or vier keer (2010-2012 & 2015), Cristiano Ronaldo twee keer (2013 & 2014). De twee vedetten wonnen ook de oorspronkelijke Ballon d’Or, Messi één keer in 2009, Ronaldo twee keer: in 2008 en vorig jaar.

bron: Belga