Honderden mensen vast in hun wagen na reeks botsingen op Nederlandse snelweg A9 in Haarlem

In Nederland zijn door een reeks botsingen op de A9 tussen Alkmaar en Amstelveen enkele mensen gewond geraakt. “Bijna veertig mensen zijn door ambulancepersoneel behandeld, twee moesten naar het ziekenhuis”, aldus de politie. De A9 blijft volgens Rijkswaterstaat nog tot zeker 15 uur afgesloten voor sporenonderzoek en om de weg vrij te maken. Omstreeks 10.30 uur belandde een auto tegen de vangrail nabij Velsen-Zuid, waarna zo’n tien andere auto’s op elkaar botsten, aldus de politie. Geprobeerd wordt honderden mensen die achter het ongeval vaststaan met hun auto’s, weg te leiden.

Op de A9 richting Amstelveen stond volgens de ANWB rond het middaguur 18 kilometer file. De andere kant op, richting Alkmaar, gebeurde in de kijkfile een kop-staartbotsing. Die veroorzaakte enkel blikschade. Ook op de A22, Beverwijk-Velsen, stond het verkeer aan het eind van de ochtend vast, over zo’n 6 kilometer.

Het verkeer kan niet worden omgeleid via de Coentunnel (A10) want die is dit weekend in beide richtingen afgesloten. De ANWB adviseert om te rijden via de Zeeburgertunnel, aan de oostkant van Amsterdam.

Bron: Belga