Goffin: "Ik heb nog honger naar meer"

door
Belga
Leestijd 2 min.

David Goffin (ATP 11) liep de voorbije week op wolkjes op het ATP-toernooi in Tokio (hard/1.563.795 dollar). Hij veroverde een vierde ATP-titel in zijn carrière, zijn tweede in een week. In de finale was Goffin te sterk voor de Fransman Adrian Mannarino (ATP 41). "Ik beleef hier een uitzonderlijke week", besefte Goffin.

"Het is mijn eerste zege in een ATP 500-toernooi en dat geeft een ongelooflijk gevoel", stak Goffin van wal. "Dit is echt een heel bijzondere overwinning. Vorig jaar, tijdens mijn eerste deelname in Tokio, haalde ik de finale (die hij verloor tegen de Australiër Nick Kyrgios, nvdr). En nu neem ik al de titel. Ik heb er geen woorden voor. Fantastisch."

"Het was nochtans geen makkelijke finale", vervolgde de Luikenaar. "Ik ben goed begonnen, serveerde sterk, maar nadien werd Mannarino agressiever en het was niet makkelijk om daar tegen in te gaan. Ik heb het spel toch nog kunnen kantelen en toonde me meer aanwezig op de return. Wanneer je de overwinningen kan aaneenrijgen, gaat alles makkelijk. Je weet op welke manier je je tegenstanders kan kloppen. De zaken zijn helder in je hoofd. Vertrouwen is zeer belangrijk. Ik moet zeggen dat het een leuk gevoel is (lachend)."

David Goffin lijkt niet meer te stoppen sinds het begin van de herfst. De Belgische nummer één won in Shenzhen en Tokio en is ondertussen al negen wedstrijden ongeslagen. Tien zelfs als we de zege tegen Kyrgios in de Davis Cup meetellen. Kwalificatie voor de ATP Finals (12-19 november) in Londen lijkt dan ook nog mogelijk. Al zal dan ook een topprestatie nodig zijn in Shanghai volgende week. Goffin neemt het daar in de eerste ronde op tegen de Fransman Gilles Simon (ATP 45).

"Ik voel me al enkele weken sterk. Sinds de Davis Cup draait mijn opslag op volle toeren en ook mijn percentage op de eerste en tweede bal is goed. Maar het werk is nog niet af. Er is nog steeds verbetering mogelijk op de opslag, in het moderne tennis toch een groot wapen."

"Ik ben wel een beetje vermoeid na twee intense weken", legde Goffin uit. "Ik ga even vieren, op restaurant met een glas champagne. Maar nadien neem ik ook voldoende rust. Maandag wacht alweer Shanghai. Gelukkig ben ik mentaal nog op en top fit. Dat is het belangrijkste. Het seizoen is immers nog niet gedaan. Misschien zitten de Masters er nog wel in en nadien is er nog de Davis Cup-finale. Mijn blessure op Roland Garros was op dat moment zeer vervelend, maar bezorgt me nu misschien ook wel een zekere frisheid. Ik heb nog honger om te winnen en dat is positief."

bron: Belga