Weerbericht: zwaarbewolkt met regen

Het wordt vandaag zwaarbewolkt, met geleidelijk aan perioden met motregen of regen vanaf het westen. De maxima schommelen tussen de 9 graden op de Ardense hoogten en 16 graden aan de kust. Pas in de loop van de nacht wordt het droger, met enkele opklaringen vanaf het noordwesten van het land. De minima liggen dan tussen de 8 graden op de Ardense toppen en 13 graden aan zee. Dat meldt het KMI. Ook Morgen krijgen we wisselend tot soms zwaarbewolkt weer met enkele buien. Een donderslag is niet uitgesloten. De maxima schommelen tussen 10 graden in de Ardennen en 14 tot 16 graden elders. Het blijft ook zondagnacht meestal wisselend bewolkt met perioden van regen of buien. De minima liggen tussen 7 graden op de Ardense toppen en 13 graden aan zee.

Na het optrekken van het eventuele ochtendgrijs is het maandag opnieuw wisselend tot zwaarbewolkt met kans op buitjes. De maxima liggen tussen 11 en 13 graden in de Ardennen en van 14 tot 16 graden in Vlaanderen.

Dinsdag trekt een storing van west naar oost over het land. Het is meestal zwaarbewolkt met regenperioden. De maxima liggen rond 15 à 16 graden in het centrum van het land.

Op woensdag tijdelijk droog, al blijft het wel bewolkt met enkele korte opklaringen. De maxima liggen in de buurt van 16 graden in het centrum van het land. Donderdag krijgen we een zwakke storing te verwerken. De maxima liggen rond 16 of 17 graden in het centrum.

Volgend weekend lijkt een hogedrukwig ons weerbeeld positief te zullen beïnvloeden met meestal droog weer en zonnige perioden. De maxima liggen rond 18 of 19 graden in het centrum van het land.

bron: Belga