Volgend jaar geen Groezrock

Het punk- en harcorefestial Groezrock in Meerhout zal volgend jaar niet plaatsvinden. Dat maakt de organisatie zaterdag op haar Facebookpagina bekend. Het festival kampt met een gebrek aan vrijwilligers en houdt daarom een adempauze van een jaar. Wel zal er in het najaar van 2018 een indoorfestival plaatsvinden. De organisatie achter het tweedaagse festival benadrukt dat de editie van dit jaar succesvol was maar ziet heel wat vrijwilligers afhaken waardoor het praktisch niet haalbaar bleek om voor 2018 een volwaardig festival op poten te zetten. Het is de eerste keer in 26 jaar dat er in het voorjaar geen festival zal plaatsvinden in het Kempense Meerhout.
“Laat ons één ding duidelijk maken: we komen terug in 2019. Zoals steeds, het laatste weekend van april. Gewoon een jaartje later dan normaal.
En daar we toch niet stil willen blijven zitten, plannen we een indoor editie in het najaar van 2018. Alle suggesties zijn reeds welkom”, luidt de mededeling.
Groezrock vindt normaal gezien plaats op het einde van april of begin mei en wordt aanzien als de officieuze start van het Belgische festivalseizoen.

bron: Belga