Rode Duivels – “Getoond dat we wilden winnen”

Rode Duivels - "Getoond dat we wilden winnen"

Net als de bondscoach was spelmaker Kevin De Bruyne tevreden met de mentaliteit van de Rode Duivels, zaterdag tijdens de 3-4 overwinning in Bosnië-Herzegovina op de negende speeldag in groep H van de WK-kwalificaties. “We hebben getoond dat we wilden winnen”, vertelde KDB na de wedstrijd. Ook de speler van Manchester City had zijn bedenkingen bij de grasmat in het Grbavicastadion. “Eigenlijk was het levensgevaarlijk. Je zag spelers de hele tijd uitschuiven en passen kwamen niet aan.”
Leander Dendoncker moest op het halfuur ietwat verrassend de geblesseerde Marouane Fellaini komen vervangen. De middenvelder van RSC Anderlecht stond nog geen minuut op het veld toen het eerste tegendoelpunt viel. “Een doelpunt incasseren onmiddellijk na je invalbeurt is natuurlijk nooit leuk”, moest Dendoncker bekennen. “Gelukkig hebben het kunnen rechttrekken en pakken we hier de drie punten. Dat is het belangrijkste.”
Het openingsdoelpunt in Sarajevo kwam op naam van Thomas Meunier, na een uitstekende combinatie met Eden Hazard op rechts. “Na een sterke start lieten we de Bosniërs te veel in de wedstrijd komen. Het is ook een lastige tegenstander. We hebben gedaan wat we konden en scoren hier toch vier doelpunten.”

bron: Belga