Kwal. WK 2018 - Nigeria mag ticket naar Rusland boeken, Broos wint met Kameroen overbodig duel

Nigeria heeft zich zaterdag geplaatst voor het WK voetbal van volgend jaar in Rusland. Een 1-0 overwinning tegen eerste achtervolger Zambia volstond voor de kwalificatie in groep B van de Afrikaanse kwalificatiecampagne. In dezelfde groep won Hugo Broos met Kameroen het overbodige duel tegen Algerije met 2-0. Tegen Zambia wist Nigeria wat het moest doen om zich te verzekeren van deelname aan het WK: winnen. Dat deed het ook dankzij een doelpunt van Arsenal-speler Alex Iwobi in de 74e minuut. Moses Simon (AA Gent) speelde de volledige wedstrijd bij 'The Super Eagles'.

De andere wedstrijd in groep B werd gespeeld tussen Kameroen en Algerije. Beide landen konden zich niet meer plaatsen voor het WK, waardoor er niets meer op het spel stond. Doelpunten van Clinton N'Jie (25.) en Franck Pangop (89.) bezorgden Kameroen de overwinning. Kameroens bondscoach Hugo Broos deed 90 minuten een beroep op Sébastien Siani (Oostende) en Collins Fai (Standard). Fabrice Olinga (Moeskroen) haalde hij na 82 minuten naar de kant. Bij Algerije kwam Sofiane Hanni (Anderlecht) 71 minuten in actie.

Met nog één speeldag op het programma kan Kameroen met dertien punten niet meer ingehaald worden door eerste achtervolger Zambia (zeven punten). Kameroen staat derde met zes punten, Algerije troosteloos laatste met amper één puntje. Enkel de groepswinnaar plaatst zich voor het WK.