Herrmann-Debrouxviaduct afgesloten – Brussel Mobiliteit, Oudergem en politie vergaderen zaterdagochtend

Brussel Mobiliteit, de gemeente Oudergem en de betrokken politiezone houden zaterdag om 10.00 uur een eerste crisisvergadering. In de nacht van vrijdag op zaterdag liet Brussel Mobiliteit een gedeelte van het Herrmann-Debrouxviaduct uit voorzorg sluiten. Aan de betonstructuur werd immers schade vastgesteld over een afstand van tien meter, en die schade brengt stabiliteitsrisico’s met zich mee. Vanwege die risico’s besliste Brussel Mobiliteit om het viaduct tussen het metrostation Beaulieu en de afslag naar de Waverse Steenweg te sluiten, en dit zeker tot woensdag. Onder het viaduct mogen de auto’s nog altijd rijden.
Elke dag rijden zowat 50.000 auto’s in de beide richtingen op het viaduct, zegt Camille Thiry, woordvoerster van Brussel Mobiliteit.
Wie Brussel vanuit Waver of Namen wil binnenrijden, doet dit best via de Ring of Tervuren, meldde Brussel Mobiliteit vrijdag.
Het beton wordt de komende dagen geanalyseerd maar de resultaten worden pas ten vroegste op woensdag verwacht. Het lokale verkeer aan Beaulieu zal tijdens sluiting omgeleid worden via Beaulieulaan en richting Oudergem via de Waversesteenweg.
Het viaduct van Hermann Debroux werd gebouwd in 1973 en verbindt Oudergem met de E411. Het is een van de drukste verkeersaders van de hoofdstad.

bron: Belga