Rode Duivels zetten ongeslagen reeks verder

De Rode Duivels blijven voorlopig ongeslagen in de WK-kwalificaties. Ook het overbodige duel in en tegen Bosnië-Herzegovina brachten de Belgen tot een goed einde: 3-4. «Mijn spelers aanvaardden niet dat we zouden verliezen», stelde Roberto Martinez vast.

Nochtans waren de omstandigheden in Sarajevo niet bepaald in het voordeel van de Belgen. Door de regen was het veld in het Grbavicastadion herleid tot een modderpoel, wat deels het opmerkelijke scoreverloop verklaarde. Al na vier minuten opende Meunier de score na een knappe combinatie met Hazard.

Vertonghen blundert

De Duivels namen was gas terug en zo konden Medunjanin en Visca nog voor de rust het tij keren voor de thuisploeg. Bij de tweede tegengoal ging Vertonghen in de fout, uitgerekend in zijn 96ste interland. De speler van Tottenham evenaart zo het record van Jan Ceulemans.

In de tweede helft kwam Tielemans een bleke Mertens vervangen. Het was onder impuls van een beresterke Carrasco dat de Duivels het laken opnieuw naar zich toe trokken. Op het uur scoorde Batshuayi in de rebound de gelijkmaker na een knappe actie van de Brusselaar.

Even later zette Vertonghen zijn blunder recht met de 2-3, maar nog was de buit niet binnen. Dumic maakte er na een hoekschop nog 3-3 van, al was de Bosnische vreugde van korte duur. Twee minuten later bezorgde Carrasco de Belgen alsnog de volle buit.

"Stijgende lijn"

Na afloop was Martinez vooral tevreden over de mentaliteit van zijn spelers. «We zijn een team aan het bouwen dat altijd wil winnen en dat speelt met de juiste ingesteldheid», vond de Spanjaard. «Op dat vlak zitten we in een stijgende lijn.»

Dankzij de overwinning blijven de Duivels op koers om straks bij de loting voor het WK reekshoofd te zijn. Als dinsdag op de slotspeeldag ook Cyprus voor de bijl gaat, belandt België op 1 december in pot 1. Het enige minpunt was het uitvallen van Marouane Fellaini in de eerste helft. De middenvelder van Manchester United is enkele weken buiten strijd met een knieblessure.