Werknemers Samusocial zijn politieke spelletjes en onderbezetting beu

Werknemers Samusocial zijn politieke spelletjes en onderbezetting beu

Een tiental werknemers van Samusocial heeft vanmorgen van 10.00 tot 11.00 uur het werk neergelegd tegen de terugkeer van Pascale Peraïta als directrice. Tegelijkertijd maakte het personeel van de daklozenorganisatie duidelijk dat er sinds het schandaal een onderbezetting is die zwaar weegt. “Vandaag vangen wij de klappen op van het Samusocial-schandaal met enorme beperkingen en een permanente onderbezetting van het personeel”, vertelt Gaby, vakbondsafgevaardigde van het Franstalige FGTB en zelf actief in de mobiele teams van Samusocial. Voor het schandaal uitbrak reden er dagelijks drie mobiele teams uit, nu is dat er nog slechts één. “Er zijn weinig contracten hernieuwd en we weten zelf niet waarom.”

Een tiental werknemers legde vanochtend in het gebouw op de Poincarélaan in Anderlecht het werk neer om zich te verzetten tegen de terugkeer van Pascale Peraïta naar Samusocial. Het personeel is de politieke spelletjes beu en blijft achter met vragen over hun toekomst. “We weten niet waar we naartoe gaan en leven momenteel in de onzekerheid. Zal Samusocial voortbestaan? We weten het niet en er is ook geen enkele minister die erover spreekt”, stelt Jean-Felix Moshi, vakbondsafgevaardigde van FGTB.

Peraïta kwam vandaag dan toch niet opdagen om na haar verlof zonder wedde haar functie als directrice terug op te nemen, in tegenstelling tot wat haar advocaat woensdag had laten weten. Er zijn wel onderhandelingen aan de gang tussen Peraïtas advocaat en de vernieuwde raad van bestuur.

bron: Belga