Weerbericht: wisselend bewolkte namiddag met buien

Weerbericht: wisselend bewolkte namiddag met buien

Deze namiddag blijft het wisselend bewolkt met buien, maar op het einde van de dag neemt de buienactiviteit geleidelijk af. De maxima schommelen tussen 9 en 13 graden in de Ardennen en tussen 13 en 16 graden elders, meldt het KMI. Zaterdag wordt zwaarbewolkt met geleidelijk perioden met motregen of regen vanaf het westen, en temperaturen die vergelijkbaar zijn met die van vandaag.

Ook zondagvoormiddag is het wisselend tot zwaarbewolkt met buien, al zijn er in de loop van de namiddag wel meer opklaringen. De maxima schommelen tussen 11 en 13 graden in de Ardennen en tussen 14 en 16 graden in Vlaanderen.De week start maandag wisselend tot zwaarbewolkt met kans op buitjes. Er is ook weinig variatie in de maxima, met waarden rond 15 à 16 graden in het centrum van het land.

Dinsdag trekt een storing van west naar oost over het land. Het is meestal zwaarbewolkt met regen. De maxima liggen opnieuw rond 15 à 16 graden in het centrum van het land.

Woensdag lijkt een hogedrukwig tijdelijk ons weerbeeld positief te zullen beïnvloeden met meestal droog weer en enkele opklaringen tot gevolg. De maxima blijven hangen in de buurt van 16 graden in het centrum van het land bij een overwegend matige westenwind.

Donderdag en vrijdag blijft de kans op regen en strakke wind. De maxima liggen rond 16 à 17 graden in het centrum van het land.

bron: Belga