Vijf tips voor een geslaagd weekend

Vrijdagavond. De werkweek is gedaan, de komende 64 uur zijn volledig vrij in te vullen. Maar waar trek je naartoe? Hier zijn alvast enkele ideetjes.
door
Jelle
Leestijd 1 min.

Artbeat

06/10

BELGA PHOTO JORGE DIRKX

Gent - Wat hebben Mauro Pawlowski, Ben Sluijs en Sioen (foto) gemeen? Muzikaal lijken ze niet echt in elkaars vaarwater te zitten, en toch zijn ze alledrie te gast op Artbeat - het feestje waarmee het festival van Vlaanderen - Gent een hele nacht lang muzikale hokjes afbreekt. De affiche zegt classic-electro-jazz en de beruchte fuiftempel de Eskimofabriek davert vanavond onder de (te) gekke muziekcombinaties. Dansen, grooven of chillen - het kan allemaal.

Week van het Bos

08/10-15/10

Foto pxhere

Vlaanderen & Brussel - Voor sportievelingen is de herfst een feest, want wat is er leuker dan lopen, fietsen of wandelen in de bossen, die in dit seizoen op hun allermooist zijn? De Week van het Bos heeft dat begrepen en organiseert onder het motto ‘De natuur beweegt ons allemaal' een hoop sportieve activiteiten. Wat dacht je van yoga in het groen, een boommeditatie of ‘Olympische Bosspelen'? Waarom zou je in een sportzaal aan je conditie werken als je dat ook vrij en blij in de natuur kunt doen? Right.

Europalia Indonesië

10/10 - 21/01

Foto Pixabay

Brussel - Paradijselijke stranden, majestueuze tempels, rugzaktoerisme maar ook de pijnlijke kolonisatie door Nederland - de beelden die ons bij Indonesië spontaan te binnen schieten kunnen moeilijk diverser zijn. Chapeau dus aan de organisatoren van het kunstenfestival Europalia die het land durven te vatten in één festival. Het fascinerende Indonesië nestelt zich vier maanden lang in het hart van Europa met tentoonstellingen, concerten, theater, film en lezingen.

Film Fest Gent

10/10-20/10

AFP PHOTO / BERTRAND LANGLOIS

Gent - Vergeet Cannes, Berlijn, Venetië en Montréal. Binnenkort flaneer je langs de Gentse promenades. In stijl, want o la la, de Cinema Italiana - met haar elegante boegbeeld Claudia Cardinale (foto) op de affiche - staat dit jaar op het Film Fest Gent centraal. De dame in kwestie was niet alleen mooi om naar te kijken, ze kon ook acteren dat de stukken er vanaf vliegen, en dus herneemt Film Fest Gent in de retrospectieve Cardinale-klassiekers als Rocco e i suoi fratelli (1963) van Luchino Visconti. U hebt het begrepen: Film Fest Gent is dit jaar uitzonderlijk lekker voor cinefielen met een voorliefde voor het zwoele zuiden.

Amor - Jaco van Dormael en Michèle Anne De Mey

Nog t.e.m. 15/10

Foto R.V.

Brussel - Dat dans vele vormen kan aannemen, bewijst Michèle Anne De Mey, de 'choreografe van de vingers' - samen met filmmaker Jaco van Dormael maakte ze in het verleden dansvoorstellingen waar dansende vingers in een miniatuurdecor zorgden voor wonderlijke taferelen (Kiss and Cry, Cold Blood). De nieuwe voorstelling Amor vertrekt van een autobiografische bijna-doodervaring en onderzoekt het schemergebied tussen zijn en niet zijn, tussen magie en realiteit.