Week van het Bos 2017: De natuur beweegt ons allemaal!

Week van het Bos
Tom Linster

Ook dit najaar zetten alle bossen hun deuren wagenwijd open voor de Week van het Bos. Het thema van deze editie is beweging. Van zondag 8 tot en met zondag 15 oktober word je aangemoedigd om te sporten in Vlaamse natuurgebieden en bossen.

Weg met stress

Of je nu houdt van wandelen, rustig een rondje joggen of kilometers malen, mountainbiken, paardrijden, kajakken, geocachen of naar hartenlust spelen en ravotten, in de natuur is er genoeg plaats voor iedereen. Bovendien toont wetenschappelijk onderzoek het keer op keer aan: wie meer tijd doorbrengt in de natuur heeft minder last van stress, concentreert zich beter en werkt productiever, voelt zich vitaler en gelukkiger en heeft meer vertrouwen.

Week van het Bos
Tom Linster

Marleen Evenepoel, administrateur-generaal van het Agentschap voor Natuur en Bos, kan ervan meespreken: “Na de succesvolle Week van het Bos vorig jaar, trekken we het thema sport nu verder open naar bewegen in de natuur. Want onze natuur moeten we koesteren en respecteren, de kwaliteit verbeteren en er zuinig op zijn, allemaal samen.”

Sportieve playlist

Dit jaar kan je wandelen en lopen onder begeleiding van de sportieve playlist op Spotify of deelnemen aan een speurtocht of de Olympische Bosspelen. Voor lagere scholen is er opnieuw een educatief pakket waarbij leerlingen alles ontdekken over de kampioenen van het bos.

Metro duikt trouwens de hele week lang de natuur in om sportieve activiteiten in de kijker te zetten.

Vind het volledige programma op www.weekvanhetbos.be

Week van het Bos