Weerbericht: regenzone verlaat het land

Weerbericht: regenzone verlaat het land

Een zwakke regenzone verlaat in de loop van donderdagnamiddag het oosten van het land. Het blijft wel overwegend bewolkt met af en toe opklaringen. Op de meeste plaatsen houden we het droog, maar langs de Nederlandse grens is er kans op een lokale bui. De maxima liggen tussen 10 à 11 graden in de Ardennen en 15 of 16 graden in Laag- en Midden-België, meldt het KMI. Donderdagavond wordt het wisselend bewolkt, maar droog. In de loop van de nacht neemt de bewolking over het noorden van het land toe en verwachten we enkele buien. Verder naar het zuiden blijft het droog. De minima liggen tussen 5 en 13 graden bij een overwegend matige wind uit westnoordwest, aan zee soms nog vrij krachtig.

Vrijdag wordt het wisselend bewolkt met buien. Langs de Franse grens blijft het waarschijnlijk droog, met meer opklaringen. Meer naar het noordoosten worden de buien intenser en frequenter. Maxima van 9 graden in de Hoge Venen tot 15 graden aan de kust.

Zaterdagochtend verwachten we droog weer met nog enkele opklaringen in het oosten van het land. Vanaf het westen neemt de bewolking toe en bereikt reeds voor de middag een zwakke regenzone ons land. In het zuidoosten blijft het waarschijnlijk lange tijd droog. Tegen de avond verwachten we meer intense regenbuien in heel het land. De maxima liggen tussen 9 en 12 graden ten zuiden van Samber en Maas en tussen 13 en 15 graden elders.

Maandag verwachten we wisselend tot zwaarbewolkt, maar overwegend droog weer. Aan de kust en in de Ardennen kan er nog een lokale bui vallen. Weinig variatie in de maxima, met waarden rond 15 graden in het centrum van het land.

Dinsdag trekt een nieuwe regenzone van west naar oost over het land. De maxima schommelen op de meeste plaatsen rond 15 à 16 graden. De wind waait matig tot aan zee vrij krachtig en ruimt van zuidwest naar west na de passage van de storing.

bron: Belga