Schietpartij Las Vegas – Vriendin had geen weet van plannen van dader

Schietpartij Las Vegas - Vriendin had geen weet van plannen van dader

Marilou Danley, de vriendin van de man die zondagavond 58 mensen doodschoot in het centrum van Las Vegas, had geen enkel idee wat haar partner Stephen Paddock van plan was. Dat heeft Danley, die door de FBI werd overgevlogen vanuit de Filipijnen, aan de federale politie gezegd, zegt haar advocaat woensdag in Los Angeles. Stephen Paddock was volgens Danley een “lieve, aandachtige en rustige man”. “Hij heeft me nooit iets gezegd” dat erop kon wijzen “dat zoiets verschrikkelijks kon gebeuren”, gaf ze nog te kennen.
De politie heeft nog steeds het raden naar het motief van Paddock om vanuit een hotelkamer op de 32ste verdieping van het Mandalay Bay hotel het vuur te openen op festivalgangers in het centrum van Las Vegas. Daarbij lieten 58 mensen het leven en raakten meer dan 500 anderen gewond.
Marilou Danley werd een interessante piste voor de politiediensten toen bleek dat Paddock recent nog enkele duizenden dollars had overgeschreven naar haar bankrekening op de Filipijnen, waar de Australische vrouw is geboren. Dat geld was volgens Daley bedoeld om daar voor haar en haar familie een huis te kopen, weet CNN.
Woensdag kwam ook de Amerikaanse president Donald Trump aan in Las Vegas. Trump loofde de ordediensten om hun moed en opoffering. “We zijn gezegend dat we omringd zijn door helden”, zei Trump in het politiekantoor van de stad.

bron: Belga