Personeel Samusocial verzet zich tegen mogelijke terugkeer Peraïta

Personeel Samusocial verzet zich tegen mogelijke terugkeer Peraïta

De vakbondsdelegaties en werknemers van Samusocial houden morgenochtend 6 oktober om 10.00 uur op de Poincarélaan in Anderlecht een protestactie tegen de terugkeer van Pascale Peraïta als directrice van Samusocial. Intussen meldt de RTBF dat Peraïta toch niet zal terugkeren morgen. Peraïta kondigde gisteren aan dat ze morgen wilde terugkeren om na haar verlof zonder wedde haar functie als directrice terug op te nemen bij de daklozenorganisatie. Dat zitje had ze al voor ze OCMW-voorzitster werd in de Stad Brussel. Na het uitbreken van het Samusocial-schandaal moest ze weliswaar ontslag nemen in die rol als gedelegeerd bestuurder en werd er ook verwacht dat ze afstand zou doen van haar functie bij Samusocial.

De RTBF zegt vandaag te weten dat ze morgen toch niet haar opwachting zal maken bij Samusocial omdat haar advocaat nog over haar professionele toekomst bij Samusocial onderhandelt.

Bij Samusocial zijn ze niet op de hoogte. “Er is geen enkel contact tussen de directie en mevrouw Peraïta”, vertelt woordvoerster van Samusocial Marie-Anne Robberecht. “Voor ons is het wachten op een eventuele verrassing.”

bron: Belga