Brussels Kaaitheater ondergaat in 2020 een grondige transformatie

Brussels Kaaitheater ondergaat in 2020 een grondige transformatie

Het Kaaitheater zal in 2020 een grondige renovatie en transformatie ondergaan, dat maakte Vlaams minister van Cultuur, Media en Brussel Sven Gatz (Open Vld) vanavond bekend in zijn speech voor de veertigste verjaardag van het Brusselse cultuurhuis. Het Kaaitheater is gelegen aan het Sainctelettesquare, naast de Citroëngarage, en zag een geschikt momentum om mee te stappen in de ontwikkeling van de Kanaalzone. Naast verschillende renovaties in de bestaande zaal, volgt er ook een uitbreiding voor het Kaaitheater en zijn werking. Er komt een nieuwe kleine zaal met een 200-tal plaatsen en repetitie- en werkruimtes voor de kunstenaars en artiesten. De werken moeten begin 2020 starten.

“Om de toekomst nog een duwtje in de rug te geven, zal ik in 2018 middelen inzetten voor de studie van de tweede theaterzaal aan de Akenkaai”, vertelt minister Gatz. “Zo wordt verder gewerkt aan de ambitie van Kaai om over een volwaardig theatergebouw te beschikken, met een extra kleine zaal, met werkruimtes voor kunstenaars en een renovatie van de bestaande grote zaal. En met in de Kaaistudio’s een sterkere focus op het steunen van jong talent in Brussel, naast een blijvende publiekswerking.”

Het Kaaitheater huist sinds 1993 in het voormalige Lunatheater aan het Sainctelettesquare. Door de verbouwingen kan het zijn inhoudelijke visie in de stad uitbreiden door niet enkel een plek te zijn voor artistieke productie, maar ook eentje die Brusselaars zich kunnen toe-eigenen.

bron: Belga