Romelu Lukaku en Fellaini trainen nog steeds niet mee, Jordan Lukaku out

Romelu Lukaku en Fellaini trainen nog steeds niet mee

23 Rode Duivels, onder hen vier doelmannen, werkten deze voormiddag in het Nationaal Voetbalcentrum in Tubeke hun training af in de voorbereiding op de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Bosnië-Herzegovina (op 7 oktober in Sarajevo) en Cyprus (op 10 oktober in Brussel). In vergelijking met de training van gisteren verschenen Kevin De Bruyne, Jan Vertonghen en Dries Mertens deze keer wel op het oefenveld. Marouane Fellaini en Romelu Lukaku bleven voor de derde dag op rij binnen en dus komen er stilaan ook achter de naam van Fellaini vraagtekens te staan. Romelu Lukaku sukkelt met een enkelblessure en was al langer twijfelachtig voor de wedstrijd van zaterdag in de heksenketel van Sarajevo.

Jordan Lukaku moest dan weer door een blessure aan de hamstring forfait geven voor de WK-kwalificatiewedstrijden. De verdediger van Lazio liep de kwetsuur gisteren op tijdens de training. Hij wordt in de selectie vervangen door Christian Kabasele (Watford), die zijn eerste oproeping in bijna een jaar kreeg. Begin november 2016 was hij er in de oefeninterland in en tegen Nederland voor het laatst bij. Toen kreeg hij een basisplaats, als vervanger van Vincent Kompany, die tijdens de opwarming geblesseerd was uitgevallen. Voor Kabasele is het tot nu toe de enige cap op de teller.

Na de korte opwarming trainden de Rode Duivels vandaag op de omschakeling bij balverlies. Zoals gebruikelijk in Tubeke was de training slechts vijftien minuten open voor de pers. Morgen traint de selectie van bondscoach Roberto Martinez nog een keer in Tubeke, vrijdagvoormiddag volgt de afreis naar Bosnië-Herzegovina.

bron: Belga