Onderhandelingen bij De Lijn Kortrijk leidt tot werkgroepoverleg

Onderhandelingen bij De Lijn Kortrijk leidt tot werkgroepoverleg

De directie van vervoersmaatschappij De Lijn West-Vlaanderen en de vakbonden hebben een duidelijk werkkader opgesteld waarin de komende dagen gewerkt wordt. Dat is het resultaat van het overleg deze ochtend. Gisteren legden de chauffeurs het werk neer omwille van de gestegen werkdruk. Er was dinsdag al overleg gepland maar dat ging uiteindelijk niet door. Deze ochtend zaten de directie en de vakbonden wel samen om te onderhandelen over de problemen in de stelplaats van Kortrijk. De buschauffeurs klagen over een te hoge werkdruk, gevaarlijke omstandigheden aan de tijdelijke perrons en te weinig voorzieningen.

“Er is een kader opgemaakt met een aantal werkpunten. Vanaf donderdag is er een werkgroepoverleg gepland om tot een aantal oplossingen te komen, op korte en lange termijn. We gaan zo snel mogelijk terugkoppelen met het personeel”, aldus Inge Debruyne van De Lijn West-Vlaanderen.De vakbonden bevestigen dat. “Maar ik denk dat het personeel in eerste instantie zit te wachten op excuses. Enerzijds voor de situatie aan het station, want die kaarten ze al een poosje aan, anderzijds voor de miscommunicatie van de directie dinsdag. Die meende dat zij het overleg niet hebben afgewacht, wat geenszins het geval was”, aldus Guido Steelandt van ACOD.

De stakingsaanzegging blijft wel gelden, dus hinder op het busnet in en rond Kortrijk blijft mogelijk. Alles hangt af van het aantal werkwilligen. Deze middag reed ongeveer 60 procent van de streeklijnen. De stadsdiensten rijden ook maar er is wel een onregelmatige dienstverlening.

Reizigers kunnen terecht op de site van De Lijn of via sociale media voor meer info betreffende de dienstverlening.

bron: Belga