Nieuwe digitale campus opent bovenin station Brussel-Centraal

Nieuwe digitale campus opent bovenin station Brussel-Centraal

Minister van Digitale Agenda Alexander De Croo en verschillende initiatiefnemers waren vanmorgen vroeg uit de veren om de vele reizigers in het station Brussel-Centraal met een frangipane en een flyer kennis te laten maken met BeCentral. Dat is de nieuwe digitale campus die zich bovenin Brussel-Centraal vestigt. Om 16.00 uur zal koning Filip BeCentral officieel openen. BeCentral, is een initiatief van 28 co-founders met als doel België digitaal vaardiger en ondernemender te maken. Ondertussen werken meer dan 25 initiatieven en dagelijks meer dan 200 personen aan die missie in 2.500 m2 kantoorruimte bovenin Brussel-Centraal.

“De bedoeling van BeCentral is om uit te leggen dat de digitale wereld niets is om bang van te zijn, maar net ongelooflijke mogelijkheden biedt”, zegt minister De Croo. “Er lopen meer dan 25 projecten waar mensen bijvoorbeeld kunnen leren programmeren of waar jongeren op een digitale klas kunnen komen. Het richt zich op iedereen.”

Zo is er BeCode, een codeerschool die zich richt op jongeren zonder diploma of met een moeilijke socio-economische achtergrond waar ze gedurende zes maanden een intensieve opleiding krijgen om te leren programmeren. Maar daarnaast is er ook DigiBridge, dat jongeren inzet om senioren digitaal vaardiger te maken.

bron: Belga