Donald Trump aangekomen in Las Vegas

Donald Trump aangekomen in Las Vegas
Donald Trump aangekomen in Las Vegas

Drie dagen na de aanslag die in Las Vegas 59 mensenlevens eiste en meer dan 500 gewonden, is president Donald Trump aangekomen in de stad. In Las Vegas gaat Trump, vergezeld door zijn vrouw Melania, onder meer slachtoffers van het bloedbad ontmoeten tijdens een concert. Daarnaast staan op de planning ook gesprekken met de onderzoekers, die nog altijd proberen achterhalen wat de 64-jarige dader bezielde. In de nacht van zondag op maandag richtte de Amerikaan Stephen Paddock een bloedbad aan vanop een kamer op de 32e verdieping van het Mandalay Bay-hotel. Meer dan tien minuten lang vuurde hij op de mensenmassa die een countryfestival bijwoonde. Hij richtte daarmee de ergste massamoord aan in de geschiedenis van de Verenigde Staten.

De voorzitter van de Inlichtingencommissie in de Amerikaanse Senaat, Richard Burr, zei woensdag alvast dat er “in dit stadium geen terroristische link lijkt te zijn”. Voorlopig noemen de Amerikaanse autoriteiten Paddock nog altijd een “lone wolf”. IS eiste de aanslag op, maar daar wordt weinig geloof aan gehecht.De FBI ziet Paddocks vriendin, de 62-jarige Marilou Danley, nu als een kroongetuige. Haar vliegtuig is dinsdagavond vanuit de Filipijnen aangekomen in Los Angeles. De Filipijnse autoriteiten onderzoeken een overschrijving van 100.000 dollar die Danley zou gekregen hebben van de schutter. Die overschrijving zou een week voor de schietpartij gebeurd zijn, melden bronnen aan NBC News.

Voor zijn vertrek vanuit Washington zei Trump dat hij naar Las Vegas trok “om ons respect te betonen”. “Dit is een zeer, zeer treurige dag, ook voor mij persoonlijk.” Hij gooide ook met bloemetjes naar de politie, “die op korte tijd fantastisch werk geleverd heeft”.

Er staan geen toespraken van de president gepland in Las Vegas. Hij blijft maar een uur of vier in de stad.

Bron: Belga