Weerbericht – Wolken en kans op een bui

Dinsdag is het eerst licht bewolkt. Daarna verwachten we geleidelijk meer bewolking met kans op een bui, vooral in de Ardennen en het noordoosten. De maxima schommelen tussen 11 graden in de Hoge Venen en 16 graden in het centrum. Er waait een matige en aan zee aanvankelijk soms een vrij krachtige wind uit west tot noordwest, meldt het KMI. Dinsdagavond en -nacht blijft het droog. Het wordt half- tot lokaal zwaarbewolkt. In de Ardense valleien is er kans op nevel. De minima liggen tussen 5 of 6 graden in de Ardennen en 12 graden aan de kust. Er waait een zwakke tot matige wind uit west krimpend naar zuidwest.
Woensdag is het droog met opklaringen en wolkenvelden. In de namiddag neemt de bewolking wat toe. De maxima liggen tussen 10 graden in de Hoge Venen en lokaal 16 graden in Vlaanderen. De wind waait matig tot aan zee vrij krachtig uit west tot zuidwest met mogelijk rukwinden tot 55 à 60 km/u.
Donderdag bepaalt een actieve regenzone het weerbeeld. Na de doortocht van deze storing krijgen we wisselvallig weer met enkele lokale buien. De wind waait nog steeds matig tot vrij krachtig, aan zee zelfs krachtig, eerst uit zuidwest, later uit west tot noordwest. Rukwinden tot 60 km/u zijn niet uitgesloten. De maxima liggen in de buurt van 15 graden.
Vrijdag en de daaropvolgende dagen verwachten we wisselvallig weer met buien die ons land bereiken vanaf de Noordzee. Vrijdag en zaterdag kunnen deze buien vrij intens zijn en mogelijk gepaard gaan met onweer. De maxima stijgen niet hoger dan 14 graden, maar vanaf zaterdag verwachten we minder wind.

bron: Belga