Weerbericht – Herfstweer in aantocht

Dinsdagnamiddag is het wisselend tot soms zwaarbewolkt en meestal droog. Vooral in de Ardennen en in het noordoosten is er kans op een buitje. De maxima schommelen tussen 11 graden in de Hoge Venen en 16 graden in Vlaanderen. Dinsdagavond en -nacht blijft het droog. Het wordt meestal wisselend bewolkt. In de Ardense valleien en in het uiterste zuidoosten is er kans op wat nevel. De minima liggen tussen 5 of 6 graden in de Ardennen en 12 graden aan de kust. Dat meldt het KMI. Woensdag is het droog met opklaringen en wolkenvelden. In de namiddag neemt de bewolking wat toe. De maxima liggen tussen 10 graden in de Hoge Venen en lokaal 16 graden in Vlaanderen. De wind waait matig tot aan zee vrij krachtig uit het westen tot zuidwesten, met rukwinden tot 55 km per uur aan de kust.

Woensdagnacht is het eerst nog droog. Geleidelijk neemt de bewolking toe en op het einde van de nacht is er al kans op regen, vooral in het westen en het noordwesten van het land. De minima liggen tussen 6 en 14 graden. In het binnenland wordt de zuidwestenwind vrij krachtig met rukwinden tot rond 60 km per uur. Aan zee waait de wind krachtig met daar pieken tot 75 km per uur.

Donderdag trekt een regenzone van de kust naar de Ardennen over onze streken. Na de doortocht ervan komen we terecht in frisse en onstabiele polaire lucht met een wisselende bewolking en enkele buien. De temperaturen halen 10 graden op de Ardense hoogten en 14 of 15 graden in de meeste andere streken. De zuidwestenwind ruimt naar het noordwesten en waait meestal matig tot vrij krachtig met rukwinden tot 60 km per uur, langs de kust soms krachtig met rukwinden tot 80 km per uur.
Ook vrijdag wordt het fris en wisselvallig met buien en temperaturen niet hoger dan 9 graden in de Ardennen en 13 of 14 graden in de andere streken. De noordwestenwind blijft goed voelbaar.

bron: Belga