Tien inbreuken vastgesteld bij controles van sportvliegerij

Tien inbreuken vastgesteld bij controles van sportvliegerij

De federale luchtvaartpolitie, de luchtvaartinspectie van het directoraat-generaal van de luchtvaart en het control and reporting center van het Belgische leger hebben zaterdag tien inbreuken vastgesteld tijdens een controleactie van de sportvliegerij. Dat melden ze in een persbericht. In totaal werden 17 luchtvaartterreinen en 12 vliegtuigen over het hele land gecontroleerd. De controles waren gericht op naleving van de veiligheidsvoorschriften, maar ook op criminaliteitsfenomenen zoals drugstrafiek, mensensmokkel of smokkel van goederen.

De verschillende partners wilden ook een sensibiliserend signaal uitsturen onder het motto “see something, say something”. De veiligheidsdiensten willen daarmee de uitbaters, piloten en vliegscholen laten weten dat zij alle verdachte handelingen in het volste vertrouwen kunnen melden.

Van de tien inbreuken betroffen er zes de luchtvaartterreinen. Daar ging het om het niet naleven van de procedures (2), bijhouden van documenten (3) en onvoldoende veiligheidsuitrusting (1). De overige vier inbreuken betroffen de luchtvaarttuigen en gingen alle over het bijhouden van documenten. Bij 4 inspecties werd onmiddellijk ingegrepen.

bron: Belga