Leuvens gerecht houdt reconstructie van moord op dochter door neurochirurge

door
Belga
Leestijd 2 min.

In de Leuvense Vaartstraat houdt het gerecht een reconstructie van de moord op de 14-jarige dochter van neurochirurge Mehrnaz D. Dat meldt het Leuvense parket. De 49-jarige D. bracht op 26 juli haar dochter om het leven en probeerde nadien een einde te maken aan haar eigen leven. De Vaartstraat is voor de reconstructie volledig afgesloten voor het verkeer en alle kijklustigen. Het lichaam van de 14-jarige dochter werd op 26 juli rond 13.00 uur aangetroffen door de nieuwe vriend van Mehrnaz D. Die trof het meisje levensloos aan in de flat van de vrouw in de Vaartstraat en verwittigde meteen de hulpdiensten. Die konden alleen nog vaststellen dat het meisje overleden was. In de loop van de namiddag kon de politie haar moeder opsporen en oppakken, aan de oprit van de E314 in Herent. De vrouw werd meegenomen voor verhoor en voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die plaatste haar onder aanhoudingsbevel en stelde haar in verdenking voor moord.

Enkele dagen later bekende Mehrnaz D. dat ze haar dochter had gedood. Volgens haar advocaat was de dochter zwaar ziek en waren zowel moeder als dochter depressief. De moeder was bovendien verwikkeld in een vechtscheiding en zou grotendeels alleen hebben ingestaan voor de zorg voor haar dochter. Mehrnaz D. zou na de feiten een zelfmoordpoging ondernomen hebben die evenwel mislukt is.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.

bron: Belga