Mercedes en Ferrari azen op Verstappen

Max Verstappen staat in de belangstelling van Mercedes en Ferrari
AFP / M. Rasfan

Hoe lang rijdt Max Verstappen nog voor Red Bull? Het Nederlandse toptalent staat in de belangstelling van zowel Mercedes als Ferrari, die daarbij niet kijken op een euro meer of minder.

Afgelopen weekend nog bewees Verstappen met zijn overwinning in Maleisië dat hij op zijn twintigste al tot de beste rijders behoort. Dat is ook de andere renstallen natuurlijk niet ontgaan, Mercedes en Ferrari op kop.

Volgens de Britse pers zouden de twee toprenstallen allebei dingen naar de diensten van de charismatische Nederlander. Verstappen ligt nog tot eind 2018 onder contract bij Red Bull, maar daarna is hij in principe vrij om te verhuizen naar waar hij wil.

Nieuwe Schumacher

Bij Ferrari zien ze in hem een potentiële erfgenaam van Michael Schumacher, een rol die Sebastian Vettel ook al probeert te vervullen. Een mogelijk probleem is dat de twee niet zo best overeenkomen.

Zo waren de twee enkele weken geleden nog betrokken bij een crash in Singapore, waarna het over en weer verwijten regende.

Dan lijkt Mercedes meer kans te maken, al was het maar omdat de Duitse Zilverpijlen de Formule 1 de voorbije jaren gedomineerd hebben. Bovendien is teambaas Toto Wolff goed bevriend met vader Jos Verstappen.

23 miljoen euro per jaar

Financieel staan beide renstallen er alleszins beter voor dan Red Bull, waar Verstappen nu naar verluidt zo’n 6 miljoen euro per jaar opstrijkt. Zowel bij Ferrari als Mercedes willen ze daar fors boven gaan.

Er zou een contract klaar liggen met een jaarsalaris van 23 miljoen euro, wat van Verstappen een van de bestbetaalde Formule 1-rijders ooit zou maken.