“Anderlecht moet in België dominant voetbal brengen”

Hein Vanhaezebrouck is nu officeel de nieuwe trainer van Anderlecht
Belga / E. Lalmand

Het heeft even geduurd, maar Hein Vanhaezebrouck heeft zijn intrede gemaakt bij Anderlecht. De voormalige succescoach van AA Gent maakte meteen duidelijk waar hij voor staat: “goede resultaten combineren met dominant voetbal”.

Morgen leidt Vanhaezebrouck zijn eerste training bij paars-wit, maar vandaag nam hij al een eerste keer plaats in de persruimte van het Astridpark. Naast hem zat Herman Van Holsbeeck, die met lof strooide voor de nieuwbakken T1.“We hebben de laatste jaren als club met bewondering en ook een beetje met afgunst gekeken naar het voetbal dat Hein bracht met AA Gent”, gaf de Brusselse manager toe. “We zijn niet vaak zo gedomineerd geweest als tijdens de thuiswedstrijd tegen de Buffalo’s vorig seizoen.”

“We hebben toen gezegd dat we, als de mogelijkheid zich voordeed, die trainer moesten proberen te halen. Het heeft even geduurd, maar nu vielen alle puzzelstukken op hun plaats.”

“Juiste man op de juiste plaats”

Het moge duidelijk zijn: iedereen verwacht dat Vanhaezebrouck voor een stijlbreuk zorgt na het countervoetbal onder René Weiler. Niet in het minst de hoofdbetrokkene zelf.

“Ik heb respect voor het werk van Weiler, maar ik heb een andere visie”, klonk het. “Ik vind dat Anderlecht in België dominant voetbal moet brengen. Het doel wordt om dat te combineren met goede resultaten.”

“We denken dat dat met Hein mogelijk is”, pikte Vanholsbeeck aan. “Het zal in het begin niet eenvoudig zijn, want er is veel werk, maar Hein is volgens ons de juiste man op de juiste plaats.”

Frutos vertrekt, Vanderhaeghe weigert

Voorlopig is het nog onduidelijk wie zijn rechterhand wordt. De naam van Yves Vanderhaeghe deed de ronde, maar de voormalige Rode Duivel heeft bedankt voor het aanbod. “Hij heeft beslist zijn carrière als T1 voort te zetten”, aldus Van Holsbeeck.

Ook Nicolas Frutos, die de voorbije wedstrijden inviel als hoofdtrainer, wordt geen assistent wegens “persoonlijke redenen”. Karim Belhocine staan nu bovenaan het verlanglijstje van Vanhaezebrouck.

Zijn eerste wedstrijd wordt de competitiematch tegen KV Mechelen, op 13 oktober.