Gratis wifi in alle Brusselse metrostations

Gratis wifi in Brusselse metrostations
Belga / T. Roge

Voortaan kunnen reizigers van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB gebruikmaken van gratis wifi in alle Brusselse (pre-)metrostations. “De stad is hierin koploper in België.”

Brusselse metrogebruikers kunnen voortaan genieten van gratis wifi in alle stations in de hoofdstad. Volgens Brussels mobiliteitsminister Pascal Smet (sp.a) past de investering in de ambitie om de dienstverlening van de MIVB te verbeteren en het openbaar vervoer “aan te passen aan de nieuwe levensstijl van de reizigers”. Sinds begin dit jaar was al een kwart van de Brusselse metrostations uitgerust met wifi. Nu is er dus de uitbreiding naar het hele MIVB-netwerk. De uitrol van de gratis dienst past volgens de minister in de investeringen van het Brusselse gewest in het Brusselse openbaar vervoer.

“Aanvulling op bestaande hotspots”

Reizigers zullen gebruik kunnen maken van de 170 hotspots die verspreid zijn over heel Brussel en zullen kunnen surfen via het wifi.brussels-netwerk. Met die 170 hotspots is Brussel volgens Brussels staatssecretaris voor Digitalisering Bianca Debaets (CD&V) “koploper in België”.

“De wifitoegang in alle metrostations vult de reeds bestaande hotspots op onder andere de Grote Markt, het Flageyplein of het Simonisplein aan”, aldus de staatssecretaris. “We gaan volop verder met de uitrol van wifi.brussels. Zo voegen we binnenkort het Mercierplein in Jette aan het lijstje toe”.