Schietpartij Las Vegas – Vader van dader stond op Most Wanted-lijst van FBI

Schietpartij Las Vegas - Vader van dader stond op Most Wanted-lijst van FBI

De vader van de man die in het Amerikaanse Las Vegas 59 mensen doodschoot tijdens een countryfestival was een bankovervaller die acht jaar lang op de lijst van meest gezochte mensen stond van de FBI, weet CNN. De zender sprak met Eric Paddock, de broer van Stephen Paddock, en ontkent dat de man banden had met een terreurorganisatie. De 64-jarige Stephen Paddock schoot zondagavond (plaatselijke tijd) vanuit een hotelkamer op de 32ste verdieping van het Mandalay Bay Resort and Casino op de menigte in het centrum van Las Vegas. Zeker 58 mensen lieten daarbij het leven, 527 mensen raakten gewond. Paddock beroofde zichzelf voor de komst van de politie van het leven.
Eric Paddock stond maandag de Amerikaanse pers te woord. Stephen Paddock was al 27 jaar gescheiden en kinderloos. Hij leefde sinds een jaar in Mesquite, een stadje in de staat Nevada. Volgens Eric was zijn broer allesbehalve gewelddadig en kwam hij nooit in contact met het gerecht.
Hun vader, Benjamin Hoskins Paddock, had wel een gerechtelijk verleden. Gearresteerd en opgesloten voor bankovervallen, ontsnapte vader Paddock in 1969 uit de cel en was op de vlucht tot 1978. Tot 1977 stond Benjamin Hoskins Paddock op de FBI-lijst van meest gezochte criminelen.
De dader was volgens zijn broer een welgestelde man die graag online poker speelde. Enige link met terreurorganisaties of haatgroepen had Stephen Paddock volgens zijn broer niet.

bron: Belga