Pierre Serry vrij onder voorwaarden

De Brugse correctionele rechtbank heeft beslist dat Pierre Serry (67) de gevangenis onder voorwaarden mag verlaten. Het was al de vierde keer dat de verdediging een dergelijk verzoek indiende. Het parket heeft 24 uur de tijd om beroep aan te tekenen tegen de beslissing. Pierre Serry staat samen met André Gyselbrecht (66), Evert de Clercq (53) en Franciscus Larmit (40) terecht voor de moord op Stijn Saelens op 31 januari 2012 in Wingene. Dokter Gyselbrecht wordt door de speurders beschouwd als de opdrachtgever voor de moord op zijn schoonzoon. Pierre Serry trad als tussenpersoon op bij het beramen van de moord. Het lichaam van Saelens werd twee weken na de feiten ook aangetroffen vlakbij een chalet van Serry in Maria-Aalter.

Ondertussen zit Serry al meer dan vijfeneenhalf jaar in voorhechtenis. Bij zijn vorige verzoekschriften verwezen zijn advocaten naar dat aspect en naar de prostaatproblemen van hun cliënt. Afgelopen woensdag onderging Serry een operatie.
De rechtbank heeft nu geoordeeld dat hij de gevangenis onder voorwaarden mag verlaten. Die eventuele vrijlating heeft uiteraard geen gevolgen voor het vervolg van het proces. De pleidooien starten in principe op 6 november.

bron: Belga