Minder auto's verkocht in september - Volkswagen blijft populairst

door
Belga
Leestijd 1 min.

Er zijn in september twee procent minder auto's verkocht dan een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst Mobiliteit en sectorfederatie Febiac. Volkswagen bleef ook in september de meest verkochte wagen in ons land. Er werden 40.895 nieuwe voertuigen ingeschreven in september. Een daling met 2 procent tegenover vorig jaar, maar toch een mooi resultaat. In 2016 werden immers recordcijfers opgetekend. Gekeken naar het totaal van de eerste negen maanden van het jaar ligt het aantal nieuwe inschrijvingen 2,6 procent boven die van dezelfde periode vorig jaar.

Best verkochte merk in september blijft Volkswagen: goed voor 3.721 nieuw ingeschreven wagens of een marktaandeel van 9,10 procent. Het gaat wel om een daling met meer dan 11 procent tegenover 2016. Dat komt omdat de Polo - één van de drie topmodellen van VW - in een overgangsperiode naar een nieuw model zit.

Op plaats twee staat Opel, gevolgd door BMW. Die laatste kan profiteren van het succes van premiummerken, in het bijzonder bij bedrijfswagens.

Nog uit de cijfers van Febiac blijkt dat het segment van lichte vrachtvoertuigen 7,5 procent beter verkoopt dan een jaar eerder. Vrachtvoertuigen tot 16 ton doen het 54 procent beter, dankzij de goede verkoop van vrachtwagens. Vrachtvoertuigen boven 16 ton kende een terugval van 25 procent.

Nieuwe bromfietsen verkochten erg goed (+119 procent). Motorfietsen (-24 procent) verkochten dan weer minder.

bron: Belga